Waarom bouwcoördinatie?

Voor heel wat particulieren, zelfstandigen en KMO's is bouwen een éénmalige aangelegenheid. Maar bouwen is geen eenvoudig proces!

Nieuwbouw wordt steeds complexer ontworpen & verbouwingen worden steeds ingrijpender.

Er worden meer en meer verschillende partijen betrokken tijdens het bouwprocédé: de bouwheer, de uiteindelijke gebruiker van het gebouw, de architect, de stabiliteitsingenieur, de technische ingenieur, de veiligheidscoördinator, de EPB-verantwoordelijke, de aannemers per specialiteit, ... .

Continue evolutie in bouwtechniek vraagt een goede begeleiding voor de uitvoerders en tussentijdse controles met kennis van zaken zijn belangrijk.

Bouwcoördinatie zal veel problemen en kopzorgen van de opdrachtgever voorkomen.

Meestal wordt het bouwproces in handen genomen door de bouwheer zelf. Als de bouwheer niet al te veel tijd heeft om her en der offertes op te vragen of niet over de nodige technische kennis beschikt om het bouwproces zelf nauwlettend op te volgen en zich voltijds te storten op zijn eigen project, kan dit uit handen worden gegeven aan een gespecialiseerd bouwcoördinator met de juiste aanpak, know-how, technische en praktische kennis, administratieve tools en de nodige jarenlange ervaring.
Zoals men zegt: “schoenmaker blijf bij je leest…”. Laat bouwen, verbouwen en/of renoveren over aan een specialist.

De bouwcoördinator volgt de activiteiten op de werf voortdurend op. Dat bespaart U en Uw gezin kopzorgen, tijd en … geld.

Een bouwcoördinator is namelijk gespecialiseerd in het opvolgen van bouwwerken, van begin (ontwerpfase) tot einde (oplevering). Daarbij  zal de bouwcoördinator de bouwheer steeds bijstaan met raad en advies, zodat de bouwheer van een zorgeloos bouwproject kan genieten.

Eén aanspreekpunt tijdens de uitvoering maakt het voor iedereen makkelijker. Aan wie moet je soms wat melden? Komt mijn vraag of bemerking bij de juiste persoon terecht? Allemaal de taak van de bouwcoördinator.